15 ting, du ikke vidste om Oktoberfest

Tag denne quiz og find ud af, hvor meget du virkelig ved om Oktoberfest. Hvis du scorer 11-15, er der en sten i München med dit navn på det! Få 6-10 korrekte, og du skal måske gennemgå din tysk, før du leder til festen. Hvis du scorer 5 eller mindre, vil du gerne have din lederhosen (eller dirndl), hop en flyvning til München og opleve festivalen førstehånds for at forbedre din score.

1. Hvilket land er oktoberfestets hjemsted??

  • (A) Irland.
  • (B) Thailand.
  • (C) Tyskland.
  • (D) Australien.

Svar: C
Hvis du gættede Tyskland – har du ret! Selv om der er mindre Oktoberfest-festligheder over hele verden, finder hovedbegivenheden sted i München, Tyskland. Mere end 6 millioner mennesker deltager i byens fest, hvilket gør den til den største ølfestival i verden.

2. Hvordan skal du sige “skål” på festivalen?

  • (A) Salute!
  • (B) Prost!
  • (C) Slainte!
  • (D) Salud!

Svar: B
Hæv din sten og sig “prost!” før vi slår tilbage en lager på Oktoberfest. En anden populær sætning er “zum wohl” (tzoom-vohl), der betyder “til dit helbred.” Ønsker et godt helbred til dine drikkepartnere er en universel jubel. “Salute” (sah-loo-tay) er toast i Italien og sige “salud” (sah-lead), når du klinker briller i Spanien. “Slainte” (slan-cha) betyder “sundhed” i Gaelic.

Relateret historie: Hæv et glas (eller øl krus) til Oktoberfest traditionen

3. En sten vil typisk koste dig om, hvor meget?

  • (A) Ca. 1 euro hver.
  • (B) Omkring 9 – 10 euro hver.
  • (C) Omkring 25 euro hver.
  • (D) Ca. 50 euro hver.

Svar: B
Det er ikke billigt at tilbringe dagen med at drikke på Oktoberfest, med en liter-sten koster omkring 9,35 euro ($ 11,77). Det er en stigning på 35 euro cent i 2011.

4. Hvilket af følgende er IKKE en mad, der normalt er forbundet med Oktoberfest?

  • (A) Hendl (grillet kylling).
  • (B) Brezel (store pretzels).
  • (C) Shweinshaxe (svinekød).
  • (D) Tintenfisch (stegt blæksprutte).

Svar: D
Det siger sig selv, at du bør parre en kæmpe tysk blødkompzel (eller knusse) med din øl, når det er muligt, men grillet kylling (hendl) og bayersk svinekød (schweinshaxe) er også populære snacks under festivalen. Hvis du føler dig specielt eventyrlystne, skal du prøve en okse (osche) skål på Ochsenbraterei Ølteltet. Guten Appitit!

5. Hvilke dyr deltager IKKE i Oktoberfest Kostume og Riflemen’s Parade?

  • (A) Køer.
  • (B) Geder.
  • (C) Grundhestede heste.
  • (D) Llamas.

Svar: D
Grundhestede heste, køer og geder er præget af medlemmer af Oktoberfest Kostume og Riflemen’s Parade afholdt den første søndag i festivalen. En af de kulturelle højdepunkter i festivalen, denne parade har også (menneskelige) marchere klædt i traditionelle bayerske kostumer. Riflemen, marcherende bånd og floats, der repræsenterer de forskellige München bryggerier, rejser gennem byen. Andre deltagere omfatter dansere dekoreret med blomster, flagkastere og trompetere, der kører på heste gennem gaderne i München. Andre kulturelle arrangementer under festivalen omfatter en udendørs musikalsk showcase med forestillinger af over 400 musikere. Arrangementet finder sted den anden søndag i festivalen på trappen foran Bayerns statue i byen. 2012-festivalen åbnes lørdag den 22. september kl. 10:45 a.m.

6. Ifølge reglerne i Oktoberfest skal øl være …

  • (A) Saluted af mængden.
  • (B) Aldrig i en tønde i 15 år.
  • (C) Fra en af ​​Münchens seks bryggerier.
  • (D) ledsaget af en gigantisk pretzel.

Svar: C
Alle øl serveret på Oktoberfest teltene skal være fra en af ​​Münchens seks bryggerier-Paulaner, Spaten, Hacker-Pschorr, Augustiner, Hofbräu og Löwenbräu. Ølet skal også følge Reinheitsgebot. Denne “renhedslov” blev vedtaget i 1516 for at kontrollere ølkvalitetsstandarderne og fastsætter regler som f.eks. Opskriften kan kun omfatte byg, malt, gær og humle. Brews indeholder op til 6 procent alkohol efter at være gæret og lagret i mere end 30 dage. På festivalen serveres øl i 1-liters krus, der er fyldt til brim-Oktoberfest tjenerne, og servitricer kan ses med bakker med op til 10 krus ad gangen! Tal om en balancehandling.

7. Hvorfor kalder de det Oktoberfest, hvis det virkelig er i september?

  • (A) En praktisk joke at forvirre turister.
  • (B) Vejret var bedre i september.
  • (C) Den første fandt sted i oktober.
  • (D) Både B & C

Svar: D
Den første Oktoberfest fandt faktisk sted i oktober (12. oktober 1810, for at være præcis). Fejringen foregår nu i september til dels på grund af bedre vejrforhold. Oktoberfest starter typisk næstsidste lørdag i september og løber gennem den første søndag i oktober (22. september – 7. oktober i 2012). Fejringen har eksisteret i mere end 200 år, men på grund af forskellige krige- eller sygdomsepidemier, der var ansvarlige for at annullere festivalen, markerer 2012 den 179. fest.

8. Hvad er Oktoberfestets officielle rallykrig??

  • (A) O’zapft er!
  • (B) Sis Boom Bah!
  • (C) Hakuna Matata!
  • (D) Geronimo!

Svar: A
Ved middagstid på Oktoberfestens første dag starter borgmesteren af ​​fejringen ved officielt at trykke på den første øl tønde og råbe til publikum, “O’zapft er!” Hvilket betyder, “Det er tappet!” Fra det øjeblik, øl flyder og festivalen er officielt påbegyndt. Under festivalen serveres øl på hverdage mellem kl. 10 og 10:30 og mellem kl. 9 og 10:30 i weekender. Teltene lukker officielt kl. 11.30 Fra 2011 er rygning forbudt i øleteltene. Ikke alene vil du ikke blive serveret, men du kan også blive bødet for at gøre det.

9. Ægte eller falske: Børn er aldrig tilladt i teltene under Oktoberfest.

  • Rigtigt
  • Falsk

Svar: Falsk
Det kan komme som en overraskelse, men på trods af al den flydende øl er Oktoberfest en familievenlig festival med karnevaldyr, karruseller, rutschebaner, musikalske showcases og traditionelle parader, der passer til alle aldre. Hver tirsdag er familiedagen, og der gives særlige rabatter på ture mellem kl. 6 og kl. Tingene kan blive robuste efter aftenen falder, og alle børn under seks år skal afslutte ølteltene klokken 8.

10. Hvilken by er hjemsted for landets største Oktoberfest-fest i USA.?

  • (A) Los Angeles
  • (B) New Orleans
  • (C) Miami
  • (D) Cincinnati

Svar: D
Den største Oktoberfest-fest i USA finder sted hvert år i Cincinnati-eller, Zinzinnati, som det hedder. I modsætning til sin tyske modstykke er Ohio-festivalen meget kortere, der varer kun tre dage (fredag ​​til søndag), men festen tager seks blokke langs Fifth Street, der strækker sig helt fra Downtown Cincinnati’s Race Street til Broadway. Festivalen er fri og åben for offentligheden og er en blanding af den oprindelige tyske Oktoberfest og amerikanske kulturelle påvirkninger. Festivalen starter med en parade og en traditionel tøndeafspilning ceremoni svarende til Münchens. Den sjette årlige “Running of the Wieners”, en hundesport med smågraveklæder, der er klædt i hotdogsdragt, finder sted i 2012. Der er også et øl Stein race, hvor deltagere bærer en bakke af ja, sten fulde af øl og point er tildelt for mængden tilbage i stein i slutningen af ​​løbet.

11. Hvorfor fandt den første Oktoberfest sted?

  • (A) Det var oprindeligt et hestevæddeløb til ære for et kongeligt bryllup.
  • (B) Til minde om Berlinmurens fald.
  • (C) Til ære for at den første gigantiske gissel bliver skabt.
  • (D) En national undskyldning for mænd at don lederhosen.

Svar: A
Den første Oktoberfest blev afholdt den 12. oktober 1810 og var oprindeligt til ære for brylluppet mellem den bayerske kronprins Ludwig-den fremtidige kong Ludwig I og prinsessen Therese i Sachsen-Hildburghausen. Bryllupsfesten varede i fem dage og sluttede med hestevæddeløbet den 17. oktober og omfattede mange af de traditioner og parader du stadig ser på festivalen i dag. På dette tidspunkt i historien var Bayern stadig i sine tidlige stadier af at være et officielt kongerige, så festningen hjalp folkene til at etablere deres kulturelle identitet samt give underholdning for masserne. Mens festivalens hestevæddeløb sluttede efter 1838, og øl ikke var en stor del af det indtil 1887, lever den offentlige anerkendelse og fejring af bayersk historie og tradition stadig i dagens Oktoberfest.

12. Hvor en kvinde bærer en bue på hendes dirndl kjole er vigtig. Hvad betyder det?

  • (A) Hvis den er til venstre, er hun tilgængelig.
  • (B) Hvis det er på højre side, er hun taget.
  • (C) Hvis det er foran, er hun jomfru.
  • (D) Alt ovenfor

Svar: D
Vær opmærksom på damerne Dirndl kjoler under Oktoberfest, da en lille bue kan fortælle dig meget om den person, der bærer den. Hvis buen er på venstre side, forstår det, at hun er singel og villig til at blande sig. Men hvis hendes bue er på højre side, er hendes følelser allerede givet til en anden. Traditionelt vil en jomfru kvinde placere bue foran sin Dirndl kjole. Hvis du søger at møde en mand, er det lidt vanskeligere, da desværre gælder de samme regler ikke for lederhosen.

13. Hvad er det mest tabte emne på Oktoberfest i Tyskland?

  • (A) Beklædning
  • (B) Tegnebøger
  • (C) levende kaniner
  • (D) Børn

Svar: A
I betragtning af mængden af ​​drikke, der foregår i løbet af Oktoberfest, er det ikke overraskende, at visse ting vil gå tabt – chef blandt dem, tøj. Sidste års festival resulterede i 1.300 beklædningsgenstande og mere end 1.000 identitetskort gik tabt sammen med 425 tabte nøgler, 390 tabte mobiltelefoner og 370 mistede parbriller. 90 kameraer og 80 smykker blev også vendt ind til Lost and Found sammen med et sæt af proteser, vikinghjelme, krykker, vielsesringe og endda pas. Heldigvis er Lost and Found-kontoret eller Fundbüro åbent fra kl. 12:30 kl. 11.00 hver nat under Oktoberfest. Men vent ikke for længe at besøge-varer holdes typisk i op til seks måneder, hvor de auktioneres ud til offentligheden.

14. Hvilket instrument er ofte forbundet med tyske Oompah bands?

  • (A) Alphorn
  • (B) Klarinet
  • (C) fløjte
  • (D) Oboe

Svar: A
Oprindeligt brugt som vej for alpine bønder i Schweiz til at kommunikere med folk i de omkringliggende landsbyer – og som en måde at roe nervøse køer på, da det var tid til at blive malket – den lange, magre alforn bruges nu som et musikinstrument og er ofte forbundet med tyske Oompah bands. Denne video demonstrerer alfons unikke udseende og lyd, som spilles af medlemmer af Oompah-bandet på Biergarten Restaurant i Epcots Tyskland-afsnit på Walt Disney World.

15. Hvor meget øl bruges regelmæssigt i løbet af Oktoberfest?

  • (A) Næsten nok til at udfylde en olympisk swimmingpool
  • (B) Nok til at fylde tre olympiske svømmebassiner
  • (C) Nok til at fylde fem olympiske svømmebassiner
  • (D) Nok til at fylde 10 olympiske svømmebassiner

Svar: B
Mængden af ​​øl, der forbruges af Oktoberfest-lånere, er en forbløffende 7,5 millioner liter, eller tæt på 1,98 millioner gallon-det er nok til at fylde tre olympiske svømmebassiner! Selvom det kan virke som et rigtig højt tal, skal du huske på, at Oktoberfest bragte 6,9 ​​millioner deltagere i 2011.

Mere fra Budget Travel:

  • 33 smukkeste steder i Amerika
  • 10 fedeste små byer 2012
  • 6 enkle spørgsmål, der kan spare dig penge på ferie

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 6