Sådan finder du og sletter dataene Facebook samler på dig

Hvis du er bekymret for, hvilke personlige oplysninger Facebook har samlet på dig, er der en måde at finde den på og slette den.

Den nationale efterforskende korrespondent Jeff Rossen demonstrerede på onsdag onsdag hvordan man downloader alle de oplysninger, som Facebook har samlet på dig, da virksomheden beskæftiger sig med en løbende tilbageslag over data brud og privatlivsproblemer.

Sådan finder du og sletter dataene Facebook samler på dig

Mar.28.201804:25

I øjeblikket var den eneste måde at få adgang til dine private oplysninger på at gå online til facebook.com/settings.

Nederst på skærmen trykker du på “download en kopi af dine Facebook-data”, og klik derefter på “download arkiv.”

Få Jeff Rossens nye bog, “Rossen to the Rescue,” her.

Når du har indtastet din adgangskode, sender den alle dataene til den email-adresse, der er forbundet med din Facebook-konto, hvilket tog ca. 15 minutter, da Rossen afsluttede processen. Du skal være på en computer for at få adgang til oplysningerne.

Her er hvad Facebook, Netflix, Candy Crush og andre apps kender til dig

Mar.28.201803:37

Rossen var overrasket over at lære Facebook lagrede data fra hans personlige chats, slettede venner, begivenheder deltog, billeder og videoer af hans børn, og hans kontaktliste med telefonnumre fra alle lagrede i hans telefon.

Ikke bare hans Facebook-venner, men alle kontakter i hans telefon, uanset om de er Facebook-brugere eller ej.

Du kan slette oplysningerne ved at få adgang til Facebook-appen på din telefon. Tryk på knappen med de tre linjer nederst til højre, rul til “indstillinger”, og tryk derefter på “aktivitetslog.”

Derefter kan du gå til et bestemt år og slette data fra forskellige kategorier, såsom at slette alt dit foto og videoaktivitet fra 2010.

Sådan beskytter du dine personlige Facebook-data (eller sletter det for godt)

Mar.21.201803:07

Valget til at slette en kategori tager det ud af Facebook-serverne, men firmaet siger, at det lige som at slette din konto kan tage op til 90 dage, for at disse oplysninger bliver fuldstændigt udslettet fra deres servere.

Facebook meddelte onsdag morgen, at det vil genoplive sine privatlivsindstillinger på mobile enheder i de kommende uger for at gøre det lettere for brugerne at få adgang til deres personlige oplysninger.

Ændringerne omfatter en ny menu “Beskyttelse af personlige oplysninger” og værktøjer, der gør det muligt for brugerne lettere at finde, administrere og slette deres personlige data.

Redaktørens bemærkning: Efter vores historie sendt om Facebook, Netflix, Candy Crush og andre apps, fortalte Netflix NBC News: “Vi tager sikkerhed for medlemmernes konti og data seriøst, og Netflix beskæftiger adskillige proaktive foranstaltninger til at opdage bedragerisk aktivitet for at holde Netflix service og vores medlemmers konti sikre. “

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 42